Ravintola-alan ammattilainen
Ensimmäisen uran tein ravintola-alalla
Vuoropäällikkö, hovimestari, tarjoilija
Olen aina ollut innostunut näkemään, mitä tapahtumien ja asiakaskohtaamisien taustalla on. Jo työurani alussa ilmoittauduin kerran vuoratyöntekijäfirmaan ihan vaan siksi, että pääsen näkemään yli 1000 hengen istuvan illallisen kulisseihin. Oli tosi mielenkiintoista työn ohessa seurata sitä, miten työntekijöitä ohjattiin ja asiakkaille luotiin upea elämäys. Myöhemmin urallani pääsin itse järjestämään vastaavia tapahtumia.
Työskentelin eri ravintola-alan yrityksissä. Sanon aina, että olen nähnyt kaiken pikaruokalasta fine diningiin. Enkä edes liioittele tässä. Keskeisimmät työnantajani olivat Restel Oy, HOK-Elanto liiketoiminta Oy ja Royal Ravintolat Oy. Työskentelin vakituisissa työsuhteissa ja tein keikkatyötä. Asiakaspalvelu, tarjoilu, vuoroesihenkilönä toimiminen. Inventaariot, varastonhallinta. Tapahtumien järjestäminen. Päivittäisjohtaminen.
Ravintola-alan työt loppuivat, kun pääsin toteuttamaan lukioaikaista haavetta – opiskella terveydenhoitajaksi. Jäädessäni opintovapaalle esihenkilöni sanoi, että ” On se kyllä harmi, kun sinä lähdet. Sinuun on aina voinut luottaa, että teet sovitut asiat.” Muistan tämän palautteen varmasti ikuisesti.